Take a fresh look at your lifestyle.

mallu sex wet lesbo love tunnel.
porno deutsch
sex videos sexy babe are entertaining several dicks simultaneously.

Cara jual barang di eBay 2022

Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini terkini RentasSempadan

Sudah sampai ke penghujung 2021 dan selamat datang 2022. Sekejap sahaja 2 tahun ni berlalu. Salah satu faktor ialah covid19 dan terbaru disebabkan banjir. Persoalannya macam mana cara jual barang di eBay tahun 2022?

Ada banyak faktor yang dan ianya juga berhubung kait dengan target dan matlamat anda. Nak menjual di eBay sebagai isi masa lapang, nak tambah pendapatan sampingan ataupun nak jadikan salah satu pendapatan utama seperti Tim Export Mudah.

Selain target faktor lain ialah modal dan skil. Makin bertambah skil ataupun berkurang. Tiada istilah skil tetap sama.

Isi masa lapang

Golongan ni paling senang sekali hadam ilmu dan skil baru. Buat eBay tanpa tekanan dan hanya untuk suka-suka. Biasanya tentu tak rugi dalam menjual tetapi tiada tekanan. Ada order hantar. Tiada order akan buat kajian produk baru yang berpotensi laku.

Pendapatan sampingan

Ramai pengguna Panduan Export Mudah yang menjadikan eBay sebagai pendapatan sampingan. Ada juga yang jadikan sebagai pendapatan utama.

Sudah tentu cara bekerja 2 golongan ini berbeza. Yang jadikan pendapatan utama akan sentiasa kaji cara jual barang di eBay yang terkini iaitu tahun 2022.

Pendapatan utama

Ada juga yang minta pendapat dan pandangan boleh ke jadikan eBay sebagai salah satu pendapatan utama. Jawapannya boleh seperti Tim Export Mudah.

Sama sahaja dengan bekerja ataupun bisnes lain.

Mula-mula sudah ada skil dan jualan yang agak konsisten. Jangan baru nak mula eBay terus nak buat fulltime. Itu boleh dikatakan tindakan bunuh diri.

Sentiasa cari barang yang laku di eBay, kaji macam mana penjual lain menjual, layan 1001 karenah pembeli, fikirkan cara untuk mempercepatkan lagi kerja.

Modal yang kecil

Bagi yang menghadapai kekangan modal, jual barang yang memerlukan modal yang tidak besar. Dapat untung simpan dan kemudian jual lagi dan lagi.

Modal yang kecil disini bermaksud kos untung beli barang dan hantar barang ke luar negara tidak sampai RM60.

Cara ini memang lambat untuk dapat untung banyak. Risiko pun rendah. Jangan pula modal kecil tetapi berangan nak untung satu sampai 3 hingga 4 angka bagi satu jualan.

Boleh dapatkan barang ini di Shopee

Contoh di atas adalah salah sorang penjual eBay dari Malaysia. Harga terjual termasuk caj penghantaran ialah hampir $21 USD.

Salah satu kurier yang boleh digunakan ialah Flexipack International Pos Malaysia size XS untuk zon 2. Kos penghantaran RM40.50. Kos beli barang di kedai bawah RM10. Jika hendak beli di shopee dalam RM15 termasuk penghantaran.

Baca : Cara hantar barang ke luar negara guna Flexipack International Pos Malaysia

Dapat untung lebih kurang RM15. Ok juga tu kadar untung dengan harga jualan dan kos yang terlibat.

Bagi yang baru hendak mula menjual di eBay ambil peluang menggunakan flexipack ini. Sebelum ini Pos Malaysia hentikan sementara disebabkan covid19.

Modal yang besar

Bagi yang sudah ada modal dan skil boleh cuba jual barang yang nilainya lebih tinggi. Kos untuk hantar barang dan beli barang ialah seratus lebih untuk satu produk.

Produk yang dijual dengan harga tinggi sesuai menggunakan kurier express. Salah satu kurier yang boleh digunakan ialah BerkatPos.com dimana kami menggunakan khidmat kurier dari DHL Express untuk hantar barang ke luar negara.

Sebahagian barang pengguna BerkatPos.com

Untuk makluman BerkatPos.com bukan hanya untuk pembeli Panduan Expot Mudah sahaja.

Barang yang laku berubah

Ini perkara biasa. Kitaran ini memang perkara biasa jika anda menjual di eBay ataupun mana-mana platform lain.

Jangan katakan laku, jika dahulu boleh jual sekarang dah tak boleh jual. Sebagai contoh barang ini.

Pihak FDA tidak membenarkan jual barang ini lagi. Ada yang kena suspend 3 hari, 7 hari, 10 hari oleh eBay disebabkan menjual barang ini.

Jangan risau sebab ada berpuluh ribu lagi barang yang laku setiap hari di eBay oleh penjual dari Malaysia. Hanya perlu ikut video tutorial dalam Panduan Export Mudah.

Tangani masalah pembeli

Salah satu peraturan yang ramai terlepas pandang ialah tidak selesaikan masalah dengan pembeli. Ada seribu satu jenis masalah.

Jika pembeli tidak puas hati, mereka boleh open cased di eBay. Apabila penjual tidak selesaikan masalah, pembeli akan hubungi eBay untuk jadi orang tengah selesaikan masalah.

Jaga akaun juga salah satu cara jual barang di eBay 2022

Jika anda kalah selalu kalah maka akaun eBay boleh jadi below standard. Maksimum kes yang anda boleh kalah dengan campur tangan eBay ialah 0.3%. Ini bermakna setiap 1000 jualan anda hanya boleh kalah maksimum 3 kali sahaja dalam setahun.

Jika tidak yakin menang, pulangkan sahaja duit pembeli. Lebih baik rugi sedikit daripada rugi banyak kerana kesannya ialah akaun itu akan susah sangat untuk dapat jualan jika sudah below standard.

Ingat ye, cara untuk jual barang di eBay tahun 2022 bukan hanya untuk dapat jualan tetapi perlu selesaikan masalah dengan pembeli. Boleh semak status akaun eBay anda di sellerhub eBay.

eBay ads

Selepas eBay perkenalkan eBay promoted listing ataupun eBay ads, banyak jualan dari ads berbanding tiada ads. Macam biasa penyedia platform akan cuba sedaya upaya untuk tingkatkan hasil syarikat mereka.

Jika dahulu hanya perlu bayar jika ada jualan, sikit masa lagi eBay perkenalkan untuk penjual Malaysia dimana anda perlu bayar untuk setiap klik dari bakal pembeli. Ianya hanya untuk akaun Above Standard ataupun Top Rated sellers.

eBay promoted listing perlu buat sebagai salah satu car jual barang di eBay 2022

Anda boleh lihat dalam 7 transaksi, hanya 2 hasil jualan tidak menggunakan eBay ads. Ambil kira sekali bahagian ini dalam pengiraan untung jualan eBay anda.

Anda mungkin juga berminat
Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.

laura megan aka jody broder aka kinga scoszic analized on couch.http://www.pornsocket.cc sexy girls bailey in a double penetration.xxx videos petite bigcock lover teen facialized.

jana 5 angka sebulan dengan ebay

Bukan lagi Rahsia. Isikan butiran dibawah 

Terima kasih langgan Newsletter!