Take a fresh look at your lifestyle.

mallu sex wet lesbo love tunnel.
porno deutsch
sex videos sexy babe are entertaining several dicks simultaneously.

Cara hantar barang guna flexipack international ke luar negara

Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini terkini RentasSempadan

Mungkin ramai yang sudah tahu Flexipack International adalah servis penghantaran barang ke luar negara yang disediakan oleh Pos Malaysia. Harini kami nak kongsikan cara hantar barang guna flexipack secara terperinci kepada anda.

Sebelum membuat penghantaran barang pastikan anda tahu negara mana yang hendak dihantar dan adakah Pos Malaysia menawarkan destinasi tersebut dalam servis mereka.

Envelope Flexipack International

 Hantar Barang Guna Flexipack

Dapatkan envelope Flexipack International di Shopee atau mana-mana cawangan Pos Malaysia berhampiran. Selain itu, penting bagi anda tahu berat sesuatu barang untuk membeli dan menggunakan envelope yang sesuai mengikut berat.

Baca: Cara Pantas Untuk Membeli Flexipack International Secara Dalam Talian

Isi Maklumat Lengkap

Setelah anda berjaya mendapatkan envelope tersebut, isikan maklumat penghantar dan penerima dengan lengkap.

Hantar Barang Guna Flexipack

Bahagian Depan

Maklumat Penjual

  1. Nama – Isikan nama syarikat / penjual
  2. Alamat – alamat syarikat / penjual dengan betul
  3. Poskod – Mengikut kawasan masing-masing
  4. Negara – Malaysia
  5. Nombor Telefon – Pastikan nombor telefon yang aktif dan boleh dihubungi
  6. Emel – Masukkan emel yang aktif

Maklumat Penerima

  1. Nama – Isikan nama penuh penerima
  2. Alamat – Masukkan alamat penuh penerima
  3. Poskod – Mengikut kawasan yang dihantar
  4. Bandar – Bandar mengikut alamat penerima
  5. Negara – Mengikut negara yang dihantar
  6. Nombor Telefon – nombor telefon penerima yang aktif dan boleh dihubungi
  7. Emel – Emel penerima yang aktif
  8. Bahagian Nombor Tracking yang dibeli di kaunter Pos Malaysia dilekatkan.

Jika jual barang di eBay, maklumat pembeli ataupun penerima ada ditunjukkan dalam Panduan Export Mudah.

Bahagian Belakang

Customs Declaration (Pengisytiharan Kastam)

  1. Content Description (Keterangan Kandungan) – Tuliskan mengenai barang anda contoh: barang kesihatan,mainan
  2. Quantity (Kuantiti) – tuliskan kuantiti barang dalam envelope tersebut
  3. Weight (berat) – berat barang tersebut
  4. Value (nilai) – tuliskan nilai barang tersebut
  5. Origin Country (Negara Asal) – Malaysia

Category Of Items (Kategori Item)

6. Tick mengikut kategori barang anda atau tick sahaja pada Gift (hadiah) pun tiada masalah.

Declaration (Pengakuan)

7. Pada bahagian ini anda diminta menurunkan tandatangan dan tulis tarikh,masa barang tersebut dihantar.

Setelah mengisi dengan lengkap semua maklumat semak semula supaya tiada kesalahan. Kemudian bungkus dan masukkan barang yang hendak dihantar ke dalam envelope dengan kemas.

Pos Malaysia

Pergi kemana-mana cawangan Pos Malaysia berdekatan tempat tinggal anda. Ambil nombor giliran dan ke kaunter untuk proses selanjutnya.

Di kaunter, serahkan barang tersebut, mereka akan timbang semula dan masukkan maklumat penghantar dan penerima ke dalam sistem mereka.

Sekiranya berat yang ditimbang lebih daripada berat asal, anda akan di caj tambahan. Caj lebihan berat yang dikenakan tu boleh rujuk gambar di bawah.

Tracking Number

Mereka juga akan tanya sama ada anda hendak membeli tracking number atau tidak. Tracking Number ni ada dua pilihan dan harga pon berbeza.

Untuk harga RM10.50 boleh jejak sampai KLIA sahaja dan kod dihadapan tracking number tertulis RR, kalau jejak sampai kepada penerima harganya RM13.50 dan kodnya LP.

 Hantar Barang Guna Flexipack

Untuk rujukan dan keselamatan, tracking number ni perlu dibeli mengikut bajet atau kehendak masing-masing tiada paksaan untuk beli yang mana satu ataupun tidak beli langsung. Resit dibawah bukti dua barang dihantar serta menggunakan tracking number RR.

Caj Tambahan

Dalam era pandemik ini setiap penghantaran dikenakan caj tambahan 50% (Add Surcharge). Envelope RM18 yang digunakan ini dikenakan caj sebanyak RM9.

Mudah sahaja hantar barang guna flexipack ni kan. Tiada penghantaran minimum dikenakan kalau ada satu barang sahaja pon dah boleh hantar. Untuk maklumat lanjut mengenai flexipack international boleh terus layari laman web pos.com.my

Anda mungkin juga berminat
Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.

laura megan aka jody broder aka kinga scoszic analized on couch.http://www.pornsocket.cc sexy girls bailey in a double penetration.xxx videos petite bigcock lover teen facialized.

jana 5 angka sebulan dengan ebay

Bukan lagi Rahsia. Isikan butiran dibawah 

Terima kasih langgan Newsletter!