Kepentingan aktifkan volume pricing di eBay

Kepentingan aktifkan volume pricing di eBay

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Perasan tak kalau buat listing di eBay akan ada satu pilihan dibawah sekali iaitu volume pricing. Penting untuk anda tahu dan buat volume pricing ini kerana pembeli yang membeli dengan banyak akan lihat penjimatan yang mereka dapat.

Untuk makluman mereka yang beli dengan banyak ini selalunya penjual juga. Beli dengan anda secara pukal kemudian jual balik satu-satu di negara mereka.

Salah satu contoh yang mungkin boleh buat seperti dibawah. Jika pembeli beli 2 unit akan dapat diskaun 5%, 3 unit akan dapat diskaun 7% manakala 4 unit dan keatas akan dapat diskaun 10%.

Jika strategi menjual dengan penghantaran percuma sudah tentu ianya akan menguntungkan. Kos penghantaran sudah dimasukkan sekali kedalam harga jualan.

Tidak selalu pembeli membeli dengan nilai yang tinggi. Jika seminggu sekali dua pembeli dengan kuantiti yang banyak pun sudah memadai.

Kalau selalu nampak penjual lain jual dengan satu ataupun 5 unit laku, jual sahaja dengan kuantiti 20 unit. Siapa boleh bagi kalau satu transaksi keuntungan minimum RM300.

Kalau tak tahu nak jual apa di eBay boleh rujuk video didalam Panduan Export Mudah. Insha Allah dengan cari barang yang hendak dijual secara konsisten akan jumpa barang yang laku keras.

Langgani Telegram Channel RentasSempadan.com untuk dapatkan info dan promosi terkini di https://t.me/RentasSempadan

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LANGGAN NEWSLETTER

LANGGAN NEWSLETTER

Untuk tidak terlepas artikel dan promosi terbaru. Jangan risau kami juga tidak suka spam seperti anda.

 

Terima kasih langgan Newsletter!

error: Alert: Content is protected !!