Cara beli barang murah di USA

Cara beli barang murah di USA

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Tidak semua barang yang dibeli dari USA mahal. Ada juga barang yang dijual di USA lebih murah daripada yang dijual di Malaysia. Salah satu contoh ialah barang komputer. Ataupun kalau anda pernah dengar jualan Black Friday, memang harga murah tidak masuk akal.

Cuma masalahnya ramai penjual dari USA tidak hantar barang itu ke Malaysia. Masalah ini dapat diselesaikan dengan menggunakan perkhidmatan MyUS.

Ada beberapa syarikat yang lain yang menawarkan servis seperti MyUS seperti ShopAndShip dari Aramex dan juga EZIPoz dari Pos Malaysia.

Contoh barang yang murah adalah barang komputer yang dibeli di Amazon ini sangat murah jika dibandingkan dengan harga di Malaysia. Harga di Malaysia hampir 4 kali ganda jika dibandingkan dengan harga di Amazon.

Beli barang di Amazon dan hantar ke alamat anda di USA. Jika sudah mendaftar dengan MyUS, ShopAndShip ataupun Ezipos anda akan dapat alamat di USA.

Bukan di lama Amazon sahaja anda boleh beli, di mana-mana laman web yang jual murah di USA anda boleh beli.

Selepas barang sampai ke alamat anda di USA, mereka akan emailkan butiran barang yang diterima. Ada beberapa pilihan kurier penghantaran dari USA diberikan dan antara yang murah dan cepat adalah FeDex.

Ada juga yang beli barang guna MyUS untuk penghantaran yang cepat. Sebagai contoh jika beli di barang di USA dan penjual itu tidak menawarkan servis perkhidmatan kurier yang pantas. Ianya mengambil masa antara 2 minggu hingga 4 minggu.

Barang komputer yang dibeli ini hanya mengambil masa 10 hari sahaja. Beli di Amazon pada 19 October 2020 dan sampai ke alamat USA pada 22 October 2020. Pada 23 October 2020 mula dihantar dari USA ke Malaysia. Pada 30 October 2020 sampai barang ini ke alamat Segamat Johor.

Sebelum anda beli barang, pastikan ianya bukan barang terlarang. Takut nanti barang itu sampai ke alamat anda di USA tetapi tidak boleh dihantar ke Malaysia.

Sebagai contoh ada syarikat yang tidak boleh hantar drone dari USA ke Malaysia kerana terdapat bateri. Sila semak dahulu dengan syarikat yang anda ingin gunakan.

Perkhidmatan ini diibaratkan personal shopper anda di USA. Tidak perlu lagi upah orang lain. Hanya menggunakan khidmat dari salah satu syarikat ini sahaja.

Ada juga peminat barangan berjenama yang keluaran itu hanya ada di USA sahaja. Inilah kegunaannya. Ataupun ingin menjadi reseller iaitu beli barang berjenama kemudian jual balik ke pasaran tempatan. Selamat mencuba!

Langgani Telegram Channel RentasSempadan.com untuk dapatkan info dan promosi terkini di https://t.me/RentasSempadan

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LANGGAN NEWSLETTER

LANGGAN NEWSLETTER

Untuk tidak terlepas artikel dan promosi terbaru. Jangan risau kami juga tidak suka spam seperti anda.

 

Terima kasih langgan Newsletter!

error: Alert: Content is protected !!