Beli barang bebas cukai USA & penghantaran ke Malaysia dengan MyUS

Beli barang bebas cukai USA & penghantaran ke Malaysia dengan MyUS

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ada ramai penjual di USA yang hanya jual domestik sahaja. Tidak buat penghantaran ke luar USA atas banyak faktor dan salah satunya adalah tidak mahu fikir tentang duti kastam setiap negara ataupun tidak mahu layan karenah dari pembeli dari negara lain. Ada banyak faktor dan sebab.

Disini kegunaan MyUS. Selepas daftar akan dapat alamat di USA. Beli barang dan hantar ke alamat anda di USA. 

MyUs menawarkan 3 plan. Plan yang percuma, plan yang berbayar $7 USD sebulan dan juga plan berbayar $20 USD sebulan. Untuk plan yang percuma tiada yuran tahunan, manakala plan premium dikenakan yuran tahunan $60 USD dan plan Business dikenakan yuran tahunan $99 USD. 

Apa yang tak menarik tentang plan percuma adalah tidak boleh kumpul barang. Sebagai contoh jika barang sampai pada hari ini, pihak MyUS akan hubungi anda untuk beritahu berapa bayaran yang dikenakan.

Manakala plan premium dan business pula, sekiranya barang sampai hari ini pihak MyUS boleh kumpulkan barang dalam masa 30 hari kemudian baru hantarkan kepada pembeli. Kos untuk pembungkusan semula pun tiada bayaran bagi plan premium dan business.

Untuk makluman, pihak MyUS akan buka semua barang yang dibeli bagi memastikan tiada barang yang terlarang. Selepas MyUS bungkus semula semua barang dan beri harga, bayaran boleh dibuat melalui kad kredit ataupun kad debit.

Untuk penghantaran dari USA ke Malaysia, boleh pilih samada ingin menggunakan DHL Express, Fedex ataupun penghantaran biasa. Musim covid19 jangan pilih penghantaran biasa. Dikuatiri barang sangat lambat sampai.

Dari gudang MyUS pada 10 Ogos 2020 dan selamat sampai pada 14 Ogos 2020. Tiada masalah menggunakan perkhidmatan Fedex ataupun DHL Express kerana mereka ada kapal terbang sendiri.

Biasanya siapa yang menggunakan MyUS?

Peminat barang vintage ataupun barang rare. Barang yang hanya ada keluaran di USA sahaja dan pihak penjual hanya menjual domestik sahaja.

Reseller juga selalu gunakan khidmat MyUS. Beli barang di USA kemudian jual balik di pasaran Malaysia. Bukannya semua orang tahu dan berani nak gunakan perkhidmatan seperti MyUS. Jadi reseller ambil peluang ini.

Langgani Telegram Channel RentasSempadan.com untuk dapatkan info dan promosi terkini di https://t.me/RentasSempadan

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LANGGAN NEWSLETTER

LANGGAN NEWSLETTER

Untuk tidak terlepas artikel dan promosi terbaru. Jangan risau kami juga tidak suka spam seperti anda.

 

Terima kasih langgan Newsletter!

error: Alert: Content is protected !!