Take a fresh look at your lifestyle.

Jualan barang berkaitan Sean Connery meningkat mendadak

Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini terkini RentasSempadan

Pada Sabtu lepas pelakon yang terkenal dengan siri James Bond Sean Connery meninggal dunia semasa dalam tidur menurut Agensi Anadolu.

Beliau juga terkenal dengan filem Hollywood lain seperti Indiana Jones and the Last Crusade, The Rock dan banyak lagi filem beliau yang terkenal.

Seperti biasa jika selebriti terkenal meninggal dunia, barang berkaitan selebriti itu akan terjual dengan pantas selama beberapa hari dan minggu selepas kematiannya. Bukan hanya di eBay tetapi di mana-mana marketplace seperti Amazon dan ETSY.

Sekarang mari lihat sebahagian dari beribu-ribu barang yang laku di eBay sejak kematian mendiang.

Sean Connery Hand Signed JSA LOA James Bond Magazine Page not PSA BAS

Biasanya barang yang ada tandatangan selebriti yang meninggal dunia mahal harganya. Majalah yang ada tandatangan seperti diatas terjual dengan harga $749.99 USD iaitu bersamaan lebih RM3,000.

Sean Connery Signed 8×10 Photo JSA James Bond 007

Barang yang juga ada tandatangan mendian Sean Connery. Sekeping gambar sahaja terjual dengan harga $465.00 USD iaitu bersamaan hampir RM1,900.

Ianya terjual secara bidaan dengan harga permulaan dijual pada harga $9.99 USD kemudian naik sehingga $465.00 dengan 28 bidaan.

Sean Connery James Bond 007 Goldfinger collectors Edition 1/6 scale fig 38/700

Di eBay Australia koleksi James Bond ini terjual dengan harga lebih RM3,000.

Ada banyak lagi listing di eBay dengan tandatangan selebriti lain di jual di eBay tetapi tidak laku ataupun terjual dengan harga yang tidak terlalu tinggi. Ini perkara biasa.

Mungkin anda boleh beli barang selebriti lain untuk dijadikan pelaburan. Jika selebriti itu meninggal dunia dulu kemungkinan boleh terjual dengan harga yang tinggi. Jika anda meninggal dulu mungkin waris anda boleh jual di pasaran antarabangsa.

Kredit gambar : independent.co.uk/

Anda mungkin juga berminat
Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.

jana 5 angka sebulan dengan ebay

Bukan lagi Rahsia. Isikan butiran dibawah 

Terima kasih langgan Newsletter!