Take a fresh look at your lifestyle.

6 barang Mr. DIY yang laku di eBay

Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini terkini RentasSempadan

Selain dari speedmart99, barang di Mr.DIY juga boleh dikatakan antara barang yang boleh dijual dan laku di eBay.

Terdapat banyak barang yang berpotensi laku di eBay seperti dalam Panduan Export Mudah.

Cuma anda perlukan masa sedikit untuk buat kajian barang apa yang ada di Mr DIY yang boleh laku untuk di jual di eBay. Bila barang terjual, anda boleh terus dapatkan di Mr. DIY

Cawangan Mr DIY ini juga ada di hampir semua bandar utama seluruh Malaysia.

Jom kita lihat barang Mr DIY yang laku di eBay.

1. Rat Glue Trap

Ubat tikus ini antara yang selalu terjual di eBay. Dah berjaya dijual sebanyak 3 kali di eBay. Penjual eBay boleh dapatkan stok ini di Mr. DIY yang berdekatan ataupun order di Shopee.

2. Botol Plastik Lava

Kebiasaanya anda akan gunakan botol ini untuk buat kuih roti jala, letak sos ataupun sebagainya. Tapi kalau anda nak tahu, botol plastik ini pun ada potensi terjual di eBay.

Ramai juga penjual eBay sudah laku botol ini. Bila dah terjual, boleh dapatkan botol ini di Mr. DIY.

3. Himalaya Salt Candy

Gula-gula ini sahaja dah terjual sebanyak 29 jualan. Ada juga penjual menjual sekali dengan kotak, ada juga secara berasingan. Kalau anda perasan, gula gula ini ada dijual di kaunter pembayaran.

4. Pen Faber Castell Click

Di dalam eBay pun, ada juga alat tulis terjual. Berdasarkan kajian ini, penjual di eBay ini berjaya jual untuk 1 item.

Pen ini mudah nak dapat di mana mana kedai buku ataupun di Mr. DIY pun ada dijual.

5. Ubat Nyamuk Fumakilla Coil

Terdapat banyak jenis ubat nyamuk yang dikeluarkan oleh Fumakilla. Berdasarkan kajian di eBay, ubat nyamuk lingkaran yang biasa kita gunakan pun terjual di eBay.

6. Car Power Window

Barang barang kereta seperti ini mudah nak dapat di Mr Diy. Anda hanya perlu cari barang apa yang hendak dijual, dan jual semula di eBay. Contoh macam penjual ini dah berjaya jual 4 item.

Akhir kalam

Tak susah nak menjual di eBay. Kena buat sedikit kajian dan jika ada pasaran jual terus. Ingat formula ni

Jual apa yang pasaran mahukan bukannya jual apa yang kita nak jual

oleh Tim Export Mudah

Salah satu cara nak tahu apa yang pasaran mahukan ada ditunjukkan dalam Panduan Export Mudah.

Cara nak hantar barang ke luar negara boleh pakai flickpost, web2ship ataupun DHL. Di waktu musim covid19 digalakkan guna perkhidmatan express.

Anda mungkin juga berminat
2 Komen
  1. KITT berkata

    Salam tuan. Fumakilla bukan di kira sensitive good item ?

    1. Farhan berkata

      Biasanya seller yang jual ni diorang declare health support kit or gift.

Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.

jana 5 angka sebulan dengan ebay

Bukan lagi Rahsia. Isikan butiran dibawah 

Terima kasih langgan Newsletter!