Kadar penghantaran untuk kurier DHL naik pada tahun 2021

Kadar penghantaran untuk kurier DHL naik pada tahun 2021

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Memang perkara biasa kadar penghantaran untuk syarikat kurier naik setiap tahun. Ianya berkadaran dengan kadar inflasi Malaysia pada setiap tahun. Salah satu kurier menaikkan kadar penghantaran ialah DHL Express

Bagi yang tidak tahu apa itu DHL Express, ianya merupakan salah satu kurier untuk hantar barang ke luar negara. Dalam perjanjian dengan kurier DHL Express ada dinyatakan yang kadar penghantaran akan naik pada setiap tahun.

Kadar kenaikan ini ada dihantar melalui email kepada pengguna yang mempunyai akaun dengan kurier DHL.

Dengan kadar pertukaran antara matawang USD dengan Malaysia semakin lemah, ianya merupakan cabaran bagi mereka yang menjual di luar negara. Semasa keluarkan duit dari USD ke RM pagi tadi ianya dengan kadar 3.92.Secara purata kadar tukaran pada tahun ini lebih kepada 4.00.

Harga kos barang jual biasanya akan naik juga. Jika anda perasan artikel mengenai Punca akaun eBay not a registered user sebelum ini, ini juga merupakan salah satu puncanya.

Jangan jual barang dengan margin untung terlalu sedikit. Jika terdapat sebarang kos kenaikan memang terus jatuh kepada rugi.

Jika semua kos menjual sudah naik, pastikan harga jualan pun naik juga. Tetapi ianya bergantung kepada strategi masing-masing. Cuma lebih baik tiada jualan daripada ada jualan dan menanggung kerugian.

Janga risau tentang masalah ini. Memang dimana-mana platform ataupun cabang bisnes akan ada masalah. Yang sentiasa cari penyelesaiannya akan terus kekal.

Langgani Telegram Channel RentasSempadan.com untuk dapatkan info dan promosi terkini di https://t.me/RentasSempadan

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LANGGAN NEWSLETTER

LANGGAN NEWSLETTER

Untuk tidak terlepas artikel dan promosi terbaru. Jangan risau kami juga tidak suka spam seperti anda.

 

Terima kasih langgan Newsletter!