Cara nak dapatkan order melalui send offer

by | Sep 7, 2020

Perasan tak ada pilihan send offers apabila buka seller hub? Ianya ada di bahagian task. Biasanya penjual eBay gunakan ini bila jualan sendu ataupun jualan tidak memberangsangkan pada hari ataupun minggu itu. Gambar dibawah menunjukkan ada 36 listing yang layak untuk send offers.

Siapa yang terima offer?

Mereka yang sudah letakkan barang di troli pembelian tetapi masih belum bayar dalam masa 5 hari ataupun mereka yang selalu lihat listing eBay anda.

Yang selalu tengok listing eBay anda samada mereka betul-betul minat hendak beli ataupun penjual lain yang ingin lihat ataupun spy produk yang anda jual. Pendek kata kompetitor anda pun boleh tahu jika anda send offers.

Cara untuk send offers adalah dengan klik Listing eligible to send offers seperti gambar di atas ataupun masuk ke seller hub klik listing kemudian klik active

Klik send offers – eligible seperti dibawah

Boleh hantar send offers sekaligus untuk kesemua listing yang layak dengan klik satu seperti gambar dibawah. Ataupun jika ingin send offers kepada listing tertentu boleh klik seperti nombor 2 ataupun 3. Ikut mana yang ingin hantar.

Masukkan nilai peratus diskaun yang ingin ditawarkan seperti nombor satu dibawah. Biarkan tanda pilihan allow counteroffers seperti nombor 2. Jika bakal pembeli ingin diskaun yang lebih lagi mereka boleh hantar kepada anda. Jangan risau, bukannya automatik anda terima. Jika untung masih berpatutan apa salahnya terima. Klik send offers seperti nombor 3.

Bakal pembeli ada masa 48 jam dari tarikh tawaran dihantar. Jika mereka mereka berminat anda akan dapat email dari eBay menyatakan barang terjual. Tetapi jangan teruja untuk hantar dahulu. Tunggu sehingga pembeli membuat bayaran baru hantar barang itu.

Ada juga pembeli yang suka-suka terima kemudian tidak membayarnya. Jangan lupa open cased untuk unpaid payment. Jika tidak naya kena bayar yuran eBay walaupun tiada bayaran diterima. 

Memang normal kalau jualan sendu ataupun tidak banyak baru otak fikir dengan ligat macam mana nak dapatkan order. Yang penting kira betul-betul margin keuntungan. Selamat mencuba!

Langgani Telegram Channel RentasSempadan.com untuk dapatkan info dan promosi terkini di https://t.me/RentasSempadan

Artikel Berkaitan

Jualan barang berkaitan Chadwick Boseman Black Panther meningkat mendadak

Jualan barang berkaitan Chadwick Boseman Black Panther meningkat mendadak

Buat untung dengan beli dan jual balik di eBay

Buat untung dengan beli dan jual balik di eBay

Jualan tisu tandas terjual tidak masuk akal di eBay

Jualan tisu tandas terjual tidak masuk akal di eBay

Barang Allahyarham Tan Sri P. Ramlee yang laku di eBay

Barang Allahyarham Tan Sri P. Ramlee yang laku di eBay