Bagaimana virus covid19 ubah kurier untuk e-dagang

Bagaimana virus covid19 ubah kurier untuk e-dagang

Bagaimana virus covid19 ubah kurier untuk e-dagang Mangsa pertama virus covid19 ialah Pos Malaysia. Daripada menawarkan servis pos barang ke luar negara kepada hentikan perkhidmatan buat sementara waktu. Bila akan beroperasi kembali tidak pasti. Bermula dari bulan...
Cara uruskan order eBay secara part time

Cara uruskan order eBay secara part time

Cara uruskan order eBay secara part time Alhamdulillah berjaya sudah buat jualan di eBay. Buat secara separuh masa bukannya sepenuh masa. Masih mempunyai kerja yang hakiki dan hanya uruskan eBay dalam 1 hingga 2 jam sehari. Biasa paling lama buka akaun eBay pada...
Berapa lama DHL hantar barang ke luar negara?

Berapa lama DHL hantar barang ke luar negara?

Berapa lama DHL hantar barang ke luar negara? Secara purata penghantaran menggunakan kurier DHL Express sampai ke alamat pembeli dalam masa 3 hari hingga 8 hari. Namun ianya tertakluk kepada banyak faktor lain. Tidak ditahan kastam Jika tiada masalah dengan kastam,...
Langkah buat untung besar di eBay

Langkah buat untung besar di eBay

Langkah buat untung besar di eBay Seronok tak kalau dapat order macam kat atas setiap hari. Bangun pagi mesti semak email dulu. Ada order ke tak. Ni memang sindrom biasa kalau dah mula menjual di eBay. Turun naik jualan di eBay tu perkara biasa. Kalau turun je order...
Dengan DHL anda boleh hantar dari mana ke mana sahaja

Dengan DHL anda boleh hantar dari mana ke mana sahaja

Menurut email yang dapat dari DHL pada hari ini, anda boleh hantar barang dari mana ke mana sahaja. Contohnya anda dari Malaysia dan barang yang anda hendak hantar dari Jepun (supplier anda) ke Amerika Syarikat (pembeli anda). Barang yang anda nak hantar itu tidak...