Take a fresh look at your lifestyle.

Ini caranya jual barang ataupun baju bundle part time

Menjual barang bundle merupakan salah satu cabang yang anda boleh ceburi secara sambilan. Kos permulaan pun tidak tinggi. Perlu rajin dengan pergi ke kedai bundle untuk mencari barang. Kemudian jual balik.

Jual balik baju bundle pun secara online sahaja. Jika nak buka cara lama pun boleh dengan buka tapak di pasar malam ataupun car booth sales.

Cuma zaman covid19 ni tak ramai yang keluar. Pilihan terbaik adalah jual online. Jangan jual di Malaysia sahaja tetapi luaskan pasaran dengan jual ke serata dunia.

Cara nak dapatkan baju ataupun barang bundle

Cara pertama adalah pergi ke kedai bundle. Kemudian cari baju ataupun barang bundle. Kos permulaan sangat rendah.

Selepas berjaya menjual dan ada modal yang lebih boleh ambil guni bundle pula. Istilah ini kalau nak tahu boleh baca artikel kenali istilah bundle.

Anda boleh cari di Facebook ataupun google. Gunakan kata kunci tokol bundle seperi di bawah

Untuk permulaan boleh bermula dengan baju sweater. Ianya paling senang dan banyak orang cari. Ramai orang yang baru belajar jual baju bundle bermula dengan baju sweater.

Cara jual barang bundle untuk pasaran Malaysia

Group FB UP TO YOU 2 (MALAYSIA)

Group ni memang fokus jual dan beli untuk barangan bundle pasaran Malaysia. Jika baru boleh baca dan tengok dulu pengalaman orang lain menjual.

Bagi mereka yang dah pandai dan berani, beli barang disini. Jika tahu ada pasaran di luar negara yang harganya lebih mahal, kenapa tidak lakukannya?

Ada juga yang beli untuk dipakai. Kemudian tiba-tiba baju itu naik harga, jual balik. Ataupun dah bosan dengan baju tu dan nak dapatkan duit balik bleh jual semula.

Carousell

Tidak berapa popular jika dibandingkan dengan Shopee ataupun Lazada. Tetapi ada peminat tersendiri di platfrom ini.

Ianya lebih laju terjual disini atas faktor edagang. Bakal pembeli sudah tahu harga dan kemudian terus buat pembayaran seperti yang diterangkan dalam diskripsi.

jual baju bundle di carousell

Mereka yang beli baju anda ada juga yang reseller. Strategi yang sama. Pakai baju dahulu dan bila dan bosan jual balik.

Ada yang pelik jual baju tshirt biasa pun sampai beratus-ratus. Beribu pun anda. Demo memang tak kenal bare!

Facebook, Instagram ataupun IG

Tidak kisah anda nak jual sahaja dengan letakkan gambar di IG ataupun Facebook. Ataupun tren sekarang ramai yang buat live. Ramai kedai bundle dah mula menjual dengan buat live di IG ataupun FB.

Ada juga yang upah joki untuk buat live. Kalau pemilik bundle tidak pandai mereka akan upah orang lain. Harga dah siap-siap diberikan.

Cara jual barang atau baju bundle untuk pasaran serata dunia

eBay

Untuk akaun baru kurang sesuai kerana faktor selling limit. Kami tim Export Mudah tak sarankan penjual baru untuk mula jual di eBay niche ini.

Boleh jual yang lain dulu seperti yang ditunjukkan dalam Panduan Export Mudah. Kemudian apabila selling limit sudah tinggi baru sesuai jual niche ini.

Salah satu penjual dari Malaysia yang bertahan lebih sedekad di eBay untuk niche bundle ini ialah PunkRevival. Beliau sangat terkenal di pantai timur.

Orang bisnes bukan macam artis ye semua orang kenal. Popular ataupun glamour dalam industri sahaja. Baju yang terjual pun agak kasar harganya seperti dibawah.

jual baju bundle di eBay
ETSY

Yang ni pun ramai penjual dari Malaysia jual. Boleh baca artikel sini. Jangan jual baju bundle sahaja ye. Barang vintage lain seperti topi, tali pinggang, skarf dan beg duit juga ada permintaan. Kena jual barang vintage sahaja iaitu yang sudah berusia lebih 20 tahun.

Grailed ataupun Heroin

Sebelum ini sudah ada beberapa artikel mengenai Grailed. Ianya untuk menjual barang lelaki. Untuk jual barang perempuan boleh masuk ke laman heroine.com. Syarikat yang sama cuma laman yang berbeza.

Grailed ataupun Heroine berbeza dengan ETSY. Ianya tidak tertumpu kepada barang vintage sahaja. Jika anda reseller ianya salah satu platform yang sesuai.

Akhir kalam

Ikut kesesuaian anda nak jual dimana. Di Malaysia pun ok juga. Di luar negara lagi banyak potensi.

Cari dahulu barang bundle ikut waktu lapang. Ramai yang jual baju atau barang bundle part time dimana mereka ada kerja hakiki. Cara nak cari barang pun tak susah nak dapat dengan teknologi dan informasi terkini.

Nak jual barang pun dah tak susah nak jual kat mana. Cuba guna masa terluang di hujung minggu untuk mulakan bisnes jual barang bundle.

Tidak mustahil untuk dapat duit lebih minimum 3 angka sebulan. Selamat mencuba!

Anda mungkin juga berminat
Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.

jana 5 angka sebulan dengan ebay

Bukan lagi Rahsia. Isikan butiran dibawah 

Terima kasih langgan Newsletter!