Take a fresh look at your lifestyle.

Apa perlu buat bila tak berjaya cancel order eBay

Masalah ni memang selalu berlaku bila nak cancel order eBay tak berjaya. Walhah ada sahaja baki dalam akaun PayPal.

Ada 3 pilihan yang eBay berikan untuk batalkan order. Jangan tersalah pilih. Jika buat beberapa kali akaun eBay anda akan jatuh ke rating below standard. Baca disini untuk tahu keburukannya.

Dalam Panduan Export Mudah ada diterangkan tentang nak pilih sebab apa untuk cancel order eBay.

Cara nak batalkan pun ada diterangkan. Tetapi selepas itu timbul masalah ni

cancel order eBay tak berjaya

Selepas tidak berjayal eBay akan bagi mesej. Sila rujuk bahagian butiran pembatalan seperti dibawah.

cancel order eBay problem

Jangan risau. Masalah ini memang selalu terjadi. Cara nak atasi adalah pergi ke akaun PayPal anda. Cari transaksi yang anda ingin batalkan dan pulangkan duit pembeli.

refund di PayPal sebab tak berjaya cancel order eBay

Klik refund this payment dan selesai.

2 Komen
  1. Ilyas berkata

    Salam, sy dah refund dekat pypal tapi paypal ckap balance tak cukup, macam mana ya pdhal tak withdraw pun lg duit tu

    1. Farhan berkata

      Mungkin sebab fund PayPal masih hold 21 hari. Boleh topup PayPal melalui RHB ataupun Evogates

Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.

jana 5 angka sebulan dengan ebay

Bukan lagi Rahsia. Isikan butiran dibawah 

Terima kasih langgan Newsletter!