Take a fresh look at your lifestyle.

mallu sex wet lesbo love tunnel.
porno deutsch
sex videos sexy babe are entertaining several dicks simultaneously.

brunette amirah adara takes long dong in doggy.https://vergeofsex.com sara luvv blonde beauty banged. https://itsfreesex.org/ hentai hentai galeria ecchi chicas marvel.justporntube.net indian girl gets big cock in her pussy.

Cara dapat order eBay konsisten setiap hari

Bagi yang baru menjual di eBay biasanya kurang arif cara dapat order eBay. Inikan pula nak konsisten dapat order setiap hari.

Cuma jangan risau dan panik. Setiap perkara mengambil masa untuk membuahkan hasil. Sama juga jual barang di eBay.

Ada beberapa faktor seperti pengalaman menjual di platform lain selain eBay, modal, usaha dan juga jaringan bisnes.

1. Selalu listing barang di eBay

Bagi yang sudah berjaya daftar akaun panjual eBay boleh buat listing setiap hari. Jika sudah mula ada order boleh buat listing seminggu 2 ataupun 3 kali.

Jika ada masa terluang buat 35 listing terus. Kemudian publish sehari 5 dahulu dan buat schedule untuk 7 hari.

Sebelum ini eBay kenakan caj $0.10 USD untuk setiap schedule listing. Sekarang tidak lagi.

cara dapat order eBay dengan buat schedule listing

2. Buat eBay promoted listing

Jika sebelum ini tak perlu buat ini untuk sebagai cara dapat order eBay. Sekarang perlu buat.

Ia dinamakan eBay ads. Jika tidak buat ini eBay hanya dapat 15% sahaja. Dengan eBay ads eBay akan dapat lebih eBay fee daripada penjual.

Sebagai penyedia platform mesti nak “makan” lebih. Jadi mereka yang buat eBay ads ni biasanya listing mereka diatas.

Trend jual barang di eBay sudah berubah dengan penjual perlu buat eBay ads.

Namun ada juga yang tidak buat ads listing mereka masih ada jualan. Cuma mengikut data eBay seperti diatas mereka yang guna ads akan dapat lebih banyak klik.

Dan biasanya banyak klik semakin tinggi peluang untuk dapat order. Trend jual barang di eBay sudah berubah.

Ciri ini biasanya tiada pada akaun baru. Selepas beberapa ketika baru ada.

3. Hantar barang dengan cepat dan percuma jika boleh

Hasil pemerhatian di Terapeak, paling banyak jualan dilakukan dengan menawarakan free shipping. Cuma pastikan yang anda sudah kira kos yang terlibat dan sudah dimasukkan kedalam harga jualan.

Namun ada juga penjual yang berjaya jual dengan meletakkan kos shipping kepada pembeli. Strateginya jual lebih murah daripada orang lain dan pada masa yang sama kenakan caj penghantaran.

Pembeli jika dapat barang dalam masa yang cepat walaupun dari luar negara pasti akan gembira. Sebagai contoh dapat dalam masa sehari bekerja pembeli dari UK.

4. Buat kata kuci ataupun keyword yang menarik pembeli

Tanya diri anda sendiri jika beli barang di internet ataupun apa-apa platform akan taip apa?

Elakkan menggunakan simbol seperti ( ) , – , % kerana pembeli tak taip pun keyword ni. Namun jika ada ruang lebih tidak mengapa.

Jika mahir tentang google trend ataupun perisian berbayar lain seperti Ahreft, SEMrush ataupun ubersuggest.

Contoh diatas ialah kata kunci bagi sensodyne di USA menggunakan perisian Ubersuggest. Jika pembeli taip di google akan jumpa listing eBay dan kemungkinan besar akan membeli.

5. Buang negative feedback

Ramai pembeli yang lihat feedback kedai dahulu sebelum membeli. Dan pembeli sebelum tinggalkan feedback lijhat review dahulu.

Jika ada negative maka mereka akan sekali bagi negative. Tak semua cuma ada banyak kes macam tu.

Dapat 3 negative feedback straight. Atasi review ini salah satu cara dapat order eBay.

Jual barang di eBay bukan setakat menjual sahaja. eBay mahu pembeli rasa pengalaman yang bagus di platform mereka.

Baca : Feedback eBay yang perlu anda tahu

Ramai juga pembeli tidak kisah mengenai feedback ini. Walaupun banyak dpat negative mereka tetap membeli. Kenapa?

Sebab jika barang mereka tidak sampai ataupun lain dari deskripsi maka mereka boleh open cased di eBay dan kemungkinan besar mereka akan dapat balik duit mereka.

6. Guna markdown manager untuk buat diskaun

Bakal pembeli suka diskaun dan algorithma ebay pun tahu. Semasa menjual buat listing harga mahal sikit supaya kos diskaun ini sudah termasuk.

Ciri ini hanya ada bagi mereka yang langgan eBay store. Antara diskaun yang anda boleh buat seperti ini

Awal tahun 2023 hari tu kadar tukaran USD ke MYR ialah 4.1 manakala pada June 2023 4.5. Hampir 10% kenaikan.

Ramai penjual eBay buat diskaun sebab pertukaran ini. Berpotensi dapat untung lebih dengan lebih banyak jualan dijana.

7. Guna fungsi bulk edit untuk ubah harga ataupun listing

Bukan eBay sahaja, google pun guna perkara yang sama. Jika anda terbitkan artikel pada tahun 2021, maka perlu kemaskini artikel itu dari masa ke semasa supaya up to date.

Anda boleh google “hantar barang ke UK” maka rentassempadan berada di atas sekali (selepas ads) pada masa artikel ini ditulis. Artikel ini diterbitkan pada 2021 dan iainya sentiasa dikemaskini.

Konsep yang sama dengan eBay. Listing anda perlu up to date seperti perubahan harga, tarikh luput dan seumpanya.

Caranya pergi ke sellerhub >> listings >> active.

8. Kekalkan prestasi akaun eBay

Ini antara yang paling susah sekali. Jika anda berjanji untuk hantar dalam masa 2 hari bekerja maka perlu hantar.

Dlaam listing eBay pembeli akan dapat dalam masa 7 hari bekerja maka guna kurier yang boleh hantar seperti BerkatPos.com.

Contoh diatas merupakan akaun eBay yang tidak bagus. Senang cerita jika ada masalah dengan pembeli perlu diselesaikan. Jangan buat tidak tahu.

9. Sediakan khidmat pelanggan yang hebat

Jika ada pertanyaan jawab dengan cepat. Dan anda boleh offer kepada mereka yang tanya tu diskaun jika perlu.

Tak ramai yang tanya pun. Jika ada yang tanya tu biasanya mereka yang serius. Apabila mereka suka dengan anda peluang yang cerah untuk dapat repeat order dari mereka ini.

10. Buat diskripsi yang jelas

Pembeli eBay akan baca dahulu barang yang mereka ingin beli. Buat diskprisi dalam bahasa inggeris yang betul. Jangan risau bagi yang lemah penguasaan inggeris dengan menggunakan google translate ataupun Quiltbot.com.

11. Sentiasa kaji barang apa yang laku

Memang cara dapat order eBay ni kita jual barang yang pasaran mahu. Bukan jual barang di eBay yang kita mahu jual.

Trend barang laku sentiasa berubah. Ada yang bertahan selama sebulan sahaja laku keras. Ada yang 3 bulan bertahan.

Perlu carai barang dari masa ke semasa. Tak susah cara nak cari. Dalam eBook dibawah

Bagi yang sudah dapatkan eBook version 1 dan ingin update ke version 2 boleh masukkan kod EMV12V2 untuk dapatkan diskaun sebanyak 50%. pastikan guna email yang sama seperti version 1 ye.

Anda mungkin juga berminat
2 Komen
  1. fatin berkata

    salam saya nak tanye yg panduan export mudah 2.0 tu kan. tu mmg yg latest punye ke utk tahun 2023?

    1. Farhan berkata

      Aah. Betol tu. Kalau ada perubahan kami akan update eBook.

Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.

laura megan aka jody broder aka kinga scoszic analized on couch.http://www.pornsocket.cc sexy girls bailey in a double penetration.xxx videos petite bigcock lover teen facialized.