Email pembeli hilang selepas 14 hari di eBay

by | Aug 18, 2020 | ebay

Butiran email pembeli dari akaun eBay anda akan terpadam selepas 14 hari. Penting ataupun tidak butiran email ini bergantung kepada strategi yang digunakan. 

Ada penjual yang strateginya untuk mengumpul email dan apabila dapat email ini akan disimpan. Ini digunakan sebagai simpanan pengkalan data untuk digunakan dikemudian hari.

Sebagai contoh anda melanggan khidmat servis autoresponder email. Autoresponder email adalah khidmat untuk menghantar email secara pukal. Apabila ada produk baru yang anda listing di eBay, anda boleh hantar terus data email pelanggan anda. 

Jadi kemungkinan mereka membeli dengan akaun eBay anda balik itu tinggi. Ramai penjual di eBay menjual barang yang sama dengan harga yang tidak jauh beza. Ini mungkin salah satu cara untuk mendapat pesanan semula daripada pembeli yang sama.

Ataupun strategi anda ingin memiliki laman web sendiri. Masukkan produk yang dijual di eBay ke laman web anda. Kemudian hantar email menggunakan khidmat autoresponder kepada pembeli yang sedia ada.

Jika tiada laman web dan juga autorespoder, mungkin apa yang boleh buat ialah hantar email seperti biasa. Tapi awas jangan hantar banyak sangat email dalam satu hari kerana dikuatiri pihak email akan syak buat spamming.

Nah, sekarang anda tahu kan sebab apa eBay tak bagi butiran email selepas 14 hari. Jika pandai sikit buat urusan luar eBay, sudah rugi eBay untuk transaksi seterusnya. Ingat ye, urusan pertama mesti dengan eBay.

Namun jika anda gunakan perisian berbayar untuk menguruskan jualan eBay seperti inkfrog, email pembeli masih ada walaupun selepas 14 hari.

Simpan sahaja email pembeli. Mana tahu boleh mendatangkan hasil pada masa hadapan. Lagipun bukan kena bayar jika anda simpan. Cara-cara nak muat turun butiran pembeli ialah masuk ke seller hub eBay anda. Jika tak tahu seller hub dimana dalam Panduan Export Mudah ada ditunjukkan caranya.

  1. Tandakan butiran yang dingin dimuat turun
  2. Ulangi seperti langkah satu dan seterusnya
  3. Halakan tetikus ke butang more
  4. Klik download selected

Selamat mencuba!

Langgani Telegram Channel RentasSempadan.com untuk dapatkan info dan promosi terkini di https://t.me/RentasSempadan

Artikel Berkaitan

Bagaimana virus covid19 ubah kurier untuk e-dagang

Bagaimana virus covid19 ubah kurier untuk e-dagang

Sekitar Bengkel Export Mudah eBay di Segamat pada 5 September 2020

Sekitar Bengkel Export Mudah eBay di Segamat pada 5 September 2020

Cara nak dapatkan order melalui send offer

Cara nak dapatkan order melalui send offer

Cara uruskan order eBay secara part time

Cara uruskan order eBay secara part time