5 durian runtuh barangan yang terjual di marketplace luar negara

5 durian runtuh barangan yang terjual di marketplace luar negara

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Senarai jackpot, durian runtuh ataupun apa sahaja gelarannya ini terjual di marketplace luar negara oleh tim Export Mudah. Tak selalu dan setiap hari dapat jualan yang besar. Sekali terjual, boleh bayar ansuran bulanan kereta Myvi. Kadang-kadang boleh bayar ansuran bulanan kereta Mazda CX-5.

1. Baju bundle jenama Burberry

Baju ini dengan harga hampir $900 USD termasuk kos penghantaran. Pembeli berasal dari London, United Kingdom. Baju ini dibeli dengan harga RM10 sahaja. 

Ada kilang yang menjual baju bundle dimana pembeli boleh pilih baju dari guni yang hendak dijual. Dalam satu guni baju bundle itu, pembeli hanya boleh pilih 10 baju sahaja dan setiap baju berharga RM10. 

2.  Barangan tempatan

Boleh juga guna strategi jual barangan secara pukal. Kalau penjual lain jual sikit-sikit, jual terus dengan kuantiti 20 unit sekaligus. Dan pembeli ini membeli 3 set dimana jumlah keseluruhan hampir $700 USD. 

3. Barangan yang mudah didapati di Malaysia

Ya betul. Barang ini mudah didapati di Malaysia. Pembeli yang beli secara pukal ni biasanya penjual juga di negara mereka. Perkara ini memang selalu berlaku kerana mereka sudah percaya dengan marketplace yang mereka selalu beli walaupun dengan kuantiti yang banyak dari luar negara.

4. Baju bundle dari band lama USA

Baju ini laku $520 USD termasuk kos penghantaran ke Amerika Syarikat. Baju ini pun tak ingat beli baju dimana. Samada beli di Facebook ataupun mudah.my dengan harga RM200 lebih beberapa tahun lepas. 

Selepas tak muat baju ni, dijualnya ke maketplace USA dan dapat jackpot. Susah nak dapat baju ni dengan harga RM200 sekarang kerana ramai yang sudah tahu harga sebenar barangan vintage.

5. Repeat buyer 

Pembeli dari Amerika Syarikat ini selalu beli barangan yang sama dengan kuantiti yang banyak. Kebiasannya pembeli ini beli satu unit sahaja iaitu $200 lebih sebulan. 

Mungkin sebab hendak perayaan Krismas, pembeli ini beli dengan kuantiti yang banyak. Pembeli ini juga penjual di Amerika Syarikat.

Order nombor 2,3 dan 5 terjual di eBay. Ingin menjual di eBay juga?

Klik button di bawah dan scroll sehingga ke bawah dan klik “BELI SEKARANG” 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LANGGAN NEWSLETTER

LANGGAN NEWSLETTER

Untuk tidak terlepas artikel dan promosi terbaru. Jangan risau kami juga tidak suka spam seperti anda.

 

Terima kasih langgan Newsletter!