Selesai sudah hutang PTPTN aku semuanya kerana eBay

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Alhamdulillah hasil jualan di eBay aku berjaya selesaikan hutang PTPN aku. Hutang ni yang menjadi mimpi ngeri ramai orang. Dan habis belajar tapi hutang sudah menimbun.

Hutang PTPTN ni aku selesaikan pada tahun 2016. Teringat lagi masa adik aku kahwin dengan orang Singapura pada tahun 2013, risau tak dapat datang. Ye lah, masa tu kecoh pasal siapa yang ada hutang PTPTN kena blacklisted tak boleh ke luar negara.

Pada masa tu aku buat surat dengan PTPTN dan alhamdulillah tiada sekatan untuk aku. Nak dijadikan cerita, masa pihak kastam Singapura check aku punya passport. Pegawai kastam tu panggil nama aku sorang dalam kereta tu. Yang lain tak dipanggil.

Ah, sudah bisik dalam hatiku. Takkan sangkut kot. Aku dan check dengan PTPTN dengan kastam Malaysia. Tiada sekatan. Rupa-rupanya pegawai kastam tu cuma nak tengok muka aku sama tak dengan dalam passport.

Fuh, lega. Nasib baik lepas. Kalau tak kena balik Malaysia sorang diri ni. Naik teksi dari checkpoint kastam Singapura cool.

Seingat aku tak sampai 6 kali bayar hutang PTPTN ini. Masa yang diambil untuk selesaikan tidak sampai 6 bulan. Alhamdulillah, syukur.

Mana tahu giliran anda pula selepas ini untuk selesaikan hutang PTPTN dengan eBay. Ataupun apa-apa hutang lain yang membelenggu fikiran.

Kalau ada banyak hutang hati pun tak senang, tidor pun kurang lena. Kalau tak percaya cuba berhutang dan tiada duit untuk bayar cool.

Dah bersedia untuk menjual di eBay?

Klik button di bawah dan scroll sehingga ke bawah dan klik “BELI SEKARANG” 

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *