Bagaimana untuk mendapat jualan lebih dari $1000 USD dalam satu transaksi

Bagaimana untuk mendapat jualan lebih dari $1000 USD dalam satu transaksi

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Tidak mustahil untuk mendapat jualan ataupun order yang besar secara dalam talian di luar negara walaupun anda berada di Malaysia! Disini adalah contoh bagaimana untuk mendapat order ini. Yang penting pembeli anda percaya pada anda.

Persoalannya bagaimana untuk pembeli ataupun bakal pembeli percaya pada anda? Jawapannya ringkas sahaja. Jika dapat order, hantar secepat mungkin.

Bagi yang membeli secara pukal ataupun dengan kuantiti yang banyak, anda boleh hubungi pembeli semula melalui email ataupun aplikasi WhatsApp. Strategi ini ada dikongsi dalam Panduan Export Mudah.

Alhamdulillah pembeli ini percaya untuk order berkali-kali. Walaupun tidak pernah berjumpa. Sudah 3 bulan pembeli ini order dengan jumlah yang sama. Untuk order bulan lepas iaitu Oktober 2019 adalah seperti dibawah.

Jika dapat order yang besar seperti ini, perlu dihantar menggunakan perkhidmatan kurier yang cepat dan pantas. Jika hantar pada hari ini, hanya mengambil masa 3 hari bekerja untuk sampai ke destinasi pembeli ini. Cepat tak?

Pastikan barang yang anda hantar dibungkus dengan betul dan teliti bagi mengelakkan sebarang kerosakan semasa penghantaran. Cara nak bungkus barang anda boleh lihat tutorial di Youtube.

Untuk order ini, keuntungan bersih tidak sampai 4 angka. Tapi cukup untuk membayar ansuran bulanan kereta MyVi.cool

Menjual di ebay ataupun platfrom antarabangsa yang lain perlu ada order yang kecil dan order yang besar. Order kecil anda akan dapat setiap hari untuk meningkatkan keyakinan anda. Order yang besar pula untuk meningkatkan keuntungan anda.

Bagi yang baru untuk menjual di ebay, mulakan dengan menjual barang yang kecil dahulu. Selepas dapat keyakinan dan sudah tahu prosesnya barulah cuba jual barang yang nilainya lebih besar. Contoh untuk order bulan September 2019 dari pembeli yang sama seperti dibawah.

Bagaimana cara untuk mula menjual, mula dapatkan order dan cara untuk menghantar barang semuanya ada ditunjukkan dalam Panduan Export Mudah.

Tidak rugi jika anda melabur untuk mendapatkan ilmu dan praktikkan apa yang ada dalam ebook. Anda boleh dapatkan Panduan Export Mudah dengan klik pautan dibawah.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LANGGAN NEWSLETTER

LANGGAN NEWSLETTER

Untuk tidak terlepas artikel dan promosi terbaru. Jangan risau kami juga tidak suka spam seperti anda.

 

Terima kasih langgan Newsletter!