Take a fresh look at your lifestyle.

mallu sex wet lesbo love tunnel.
porno deutsch
sex videos sexy babe are entertaining several dicks simultaneously.

brunette amirah adara takes long dong in doggy.https://vergeofsex.com sara luvv blonde beauty banged. https://itsfreesex.org/ hentai hentai galeria ecchi chicas marvel.justporntube.net indian girl gets big cock in her pussy.

Nak menjual di eBay? Anda perlukan 5 skill ini untuk survival

Tak susah sebenarnya cara nak menjual dan buat duit dengan eBay. Dengan syarat anda perlu tahu perkara asas dan juga mindset yang betul. Skill dan mindset yang anda perlukan adalah

1) Buat akaun eBay dan Payoneer

Nak buat akaun eBay dan Payoneer ni mudah sebenarnya. Kosnya pun murah sahaja.

Anda perlu ada kad debit ataupun kad kredit yang ada logo Visa ataupun MasterCard. Untuk kad debit anda perlu hubungi bank untuk aktifkan international purchase.

Ianya bertujuan untuk anda bayar yuran eBay sekiranya barang anda terjual.

Semasa artikel ini ditulis terdapat 3 bank yang kad debit tidak boleh digunakan untuk mendaftar akaun eBay. Dalam Panduan Export Mudah ada diterangkan tentang langkah demi langkah untuk membuka akaun eBay dan Payoneer.

Sebelum Jun 2021 eBay menggunakan PayPal. Sekarang eBay menggunakan Payoneer.

Perkara yang baik ialah kadar tukaran USD ke ringgit Malaysia Payoneer lebih tinggi dari PayPal. Ini memberikan keuntungan yang lebih sedikit jika anda tahu cara menjual di eBay.

Untuk mendaftar eBay perlu kad debit bank tempatan manakala untuk mendafatar Payoneer perlukan akaun bank sahaja.

2) Spy barang yang dah terjual di eBay

Yang ni memang selalu orang tanya. Nak jual apa kat ebay? Aku bukannya ada produk pun. Cara yang ditunjukkan ini memang mudah.

Anda mesti terkejut dengan cara mudah dan percuma ni pun boleh tahu barang apa yang laku di oversea. Masuk laman eBay kemudian klik seperti dibawah

Banyak tu terjual. Dah 42 kali terjual. Sekali jual untuk 3 kotak terus.  Mari kita kira dah berapa ringgit terjual 

$40.64 AUD X 2.75 X 42 unit = RM 4,693.92! Banyak tu kan.

Jual Ammeltz Yoko Yoko je. 99speedmart ada jual ni. Anda boleh tengok berapa harganya di 99speedmart.

3) Cari supplier yang murah dan senang

Bagi memudahkan kerja anda, cari supplier yang senang dan mudah. Kalau tiada lagi boleh tengok di Shopee. Konsepnya macam ni. Beli barang di Shopee dan jual ke eBay.

Boleh lihat barang yang dah terjual di eBay ni. Penjual dari Bangi ni jual dengan harga $32.90 dengan mengenakan caj penghantaran $5.99 USD. Sudah 5 unit terjual.

Sekarang kita tengok plak berapa harga yang beli barang ni di Shopee. RM2.50 per pack. Satu pack ada 12 unit. Jadi untuk 60 unit perlukan 5 pack. Kos nya RM 12.50. Campur dengan kos shipping beli dari seller shopee RM5 jadi jumlah kos ialah RM 17.50

Jumlah harga jualan $ 32.90 USD + $ 5.99 USD bersamaan $ 38.99 USD. Kadar tukaran pada artikel ini ditulis 4.5 maka ianya RM 175.00.

Kos beli di Shopee baru RM17.50 dan boleh jual balik sehingga RM 175.00.

Ada banyak lagi contoh macam ni. Itu lah tugas penjual eBay dimana sentiasa cari barang yang menguntungkan terjual di eBay.

Baca : Contoh barang yang laku di eBay

Sekarang platform TikTok shop banyak barang dijual. Ada banyak barang di TikTok shop lebih murah dari Shopee. Ambil peluang ni beli di TikTok dan jual balik ke luar negara.

Senang kan tahu cara nak menjual di eBay lepas tahu sumber supplier yang hampir setiap hari orang Malaysia buka.

4) Apa perlu buat lepas barang terjual di eBay?

Dah terjual, lepas tu hantar barang tu ke pembeli. Dalam email anda akan dapat butiran mengenai pembeli. Nombor telefon tiada.

Macam mana nak dapatkan nombor telefon pembeli ada ditunjukkan dalam Panduan Export Mudah. Senang sahaja stepnya. Hanya perlu masuk sellerhub dan semua butiran ada disitu.

5) Nak hantar macam mana ke luar negara?

Boleh hantar menggunakan Pos Malaysia. Senang sahaja nak hantar. Samada dengan menggunakan Flexipack International ataupun anda bungkus sendiri dan timbang.

Kemudian pihak Pos Malaysia akan beritahu berapa yang perlu dibayar.

Bermula 3 Ogos 2020 Pos Malaysia hentikan penghantaran ke luar negara disebabkan pandemik covid19.

Pada 22 September 2021 Pos Malaysia sudah buka semula penghantaran ke luar negara. Jika tidak tahu nak guna kurier apa hantar barang ke luar negara boleh gunakan khidmat BerkatPos.com.

Tips cara menjual eBay bagi newbie

Cari dulu barang laku eBay

Sebelum menjual cari dulu barang apa yang ada demand. Senang sahaja dengan ciri percuma di eBay. Gunakan advanced search. Lepas tu dapat idea dan cari barang yang sama ataupun hampir serupa.

Long term game

eBay punya game long term bukannya short term. Actually bukan eBay sahaja. Platform lain pun sama juga. Amazon, ETSY, jual di Facebook ataupun TikTok pun sama juga.

Kena build akaun dahulu. Bela akaun kemudian baru buat untung berlipat kali ganda.

Jual barang kecil dahulu

Bergantung kepada modal anda dinasihatkan jual barang yang kecil dahulu bagi newbie. Bukan apa jika barang itu terjual kena tahu selok belok penghantaran ke luar negara.

Jika berlaku sedikit kesilapan dan kerugian pun tidak banyak. Pengalaman ini digunakan untuk jual barang yang lebih mahal.

Lepas dapat konfiden baru jual macam-macam barang dengan jangkaan keuntungan yang lebih tinggi.

Masukkan sekali kos pengiklanan semasa kira keuntungan

Setiap barang yang terjual eBay akan kenakan caj. Anda boleh letakkan sekali kos pengiklanan tambahan dimana kebiasaannya listing eBay anda diatas sekali.

Jadi peluang dan kebarangkalian barang terjual lebih tinggi.

Kos ni ada diberikan dalam bentuk excel jika anda mendapatkan Panduan Export Mudah.

Jom belajar buat duit dengan eBay

Kelebihan eBay ni pasarannya luas. Kalau di Malaysia hanya ada 32 juta penduduk. Anda bayangkan pasaran rentas sempadan. Penduduk USA sahaja hampir 320 juta!

Tu belum termasuk lagi kalau pembeli dari negara lain yang membeli di eBay. Memang besar pasaran anda.

Nilai matawang pun mainkan peranan penting. Kalau jual di Malaysia RM16, anda dapat RM16. Kalau jual di USA macam contoh Yoko Yoko di atas dah berapa kan!

Boleh dijadikan karier

Insha Allah dengan ilmu yang betul anda boleh jadikan menjual di eBay sebagai karier. Potensi pendapatan boleh 4 angka itu perkara biasa dengan skill yang betul.

income dari cara menjual di ebay dengan betul
Jualan dari salah satu akaun eBay Tim Export Mudah

Anda boleh lihat purata jualan satu unit ialah $97 USD keatas. Permintaan tinggi jika betul caranya. Yang penting jangan putus asa.

Oh ye sekarang eBay menggunakan Payoneer. Jika sudah kuasai skill menjual di eBay siapa tahu anda boleh buat jualan seperti dibawah

lepas tahu cara menjual eBay Insha Allah akaun bank anda tebal

Sehingga kini berpuluh-puluh testimoni dari pembeli panduan sudah berjaya membuat jualan. Kalau anda sudah masuk di group support Facebook anda akan lihat ramai yang bagi feedback yang mana mereka dah mula ada sales dari eBay.

Bagi yang ada niat cara menjual dan jana pendapatan tambahan dengan eBay dan ingin mendapat jualan seperti diatas pautan dibawah.

Bagi yang sudah dapatkan eBook version 1 dan ingin update ke version 2 boleh masukkan kod EMV12V2 untuk dapatkan diskaun sebanyak 50%. pastikan guna email yang sama seperti version 1 ye.

Panduan yang terbaru akan kami update dari masa ke semasa.

Anda mungkin juga berminat
24 Komen
  1. Hairunnizam berkata

    Hi saya nak beli eBook Panduan Export Mudah Ebay

    1. Farhan berkata

      boleh layari exportmudah.com

  2. Mohd sukri bin baba berkata

    Saya ada duit siling lama america tahun 1799
    Macam mna saya nak jual kat ebay

    1. Farhan berkata

      Buka akaun eBay kemudian jual duit syilling

  3. zara berkata

    sy da buat account paypal ….tapi confuis lak ada bayaran rm 10 buka account….

  4. Zaki berkata

    Nak belajar tapi xtau nak mula dari mana.. kena ada laptop ke?

    1. Farhan berkata

      Boleh baca blog ni dahulu. Kalau still tak faham boleh dapatkan eBook Export Mudah

    2. ABDUL RAHMAN BIN MOHAMED ZIN berkata

      saya nak beli EBOOK V2.Saya newbie .

      1. Farhan berkata

        Terbaik

  5. rafie berkata

    tuan ada buat kelas lg ker

    1. Farhan berkata

      Malam ni 18 Mei 2023 kami buat kelas bagi yang dah dapatkan eBook

  6. Ijal berkata

    Salam encik… Nak tanye bile ada kursus untuk eBay Ye.. Sy Berminat utk join.. Berape harga kursusnye encik

    1. Farhan berkata

      Boleh dapatkan eBook dahulu dan study ikut eBook.

  7. aniza berkata

    Ada buat class personal 1 to 1 tak?

    1. Farhan berkata

      Buat masa ni belum lagi.

  8. deeja berkata

    Hi en. kelas untuk bulan jun ada tak?

    1. Farhan berkata

      Kalau ada nanti kami akan beritahu memalui email bagi yang dah dapatkan eBook. Thanks.

  9. Norulaidatun binti berkata

    Hye sy br nk brjinak2.salam dr sy

  10. Tamu berkata

    Hi en Farhan…. Saya nak meniaga jugak melalui eBay
    Minta didik saya boleh keh

    1. Farhan berkata

      Insya Allah. Semoga berjaya.

  11. roy berkata

    berapa harga ebook ?

    1. Farhan berkata

      boleh refer exportmudah.com

  12. SABARIAH berkata

    SAYA NAK BELI EBOOK

    1. Farhan berkata

      Terbaik. Nanti baca eBook ye lepas dapatkan. And jangan lupa semak email untuk kelas online di zoom.

Tinggalkan pesanan

Alamat email anda tidak akan disiarkan.

laura megan aka jody broder aka kinga scoszic analized on couch.http://www.pornsocket.cc sexy girls bailey in a double penetration.xxx videos petite bigcock lover teen facialized.