home

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Kepentingan aktifkan volume pricing di eBay

Perasan tak kalau buat listing di eBay akan ada satu pilihan dibawah sekali iaitu volume pricing. Penting untuk anda tahu dan buat volume pricing ini kerana pembeli yang membeli dengan banyak akan lihat penjimatan yang mereka dapat. Untuk makluman mereka yang beli...

Sisi gelap eBay closed case without seller resolution

Dalam apa jua bisnes dan platform akan ada sisi gelap. Untuk artikel ini akan diterangkan mengenai closed case without seller resolution. Ianya terjadi apabila penjual dan pembeli tidak dapat kata putus dan eBay menjadi orang tengah untuk selesaikan permasalahan ini....

Pengesahan tidak perlu bayar cukai USA di PayPal

Apabila transaksi di Paypal melebihi $20,000 USD dan juga 200 transaksi, pihak PayPal perlu sahkan yang pemilik akaun PayPal itu tertakluk kepada undang-undang cukai USA ataupun tidak. Tiada apa-apa kesan yang akan terjadi. Hanya perlu sahkan sahaja. Jika tidak sahkan...

Ini yang perlu dibuat jika dapat order dari Rusia

Jika dapat order dari pembeli dari Rusia, anda perlu hantar ke alamat pejabat. Bukannya ke alamat rumah sekiranya menggunakan khidmat kurier express. Apa yang akan terjadi jika menggunakan alamat rumah, barang yang telah sampai di Rusia akan dipulangkan balik. Kos...

Tiada lagi email pembeli di eBay

Perasan tak yang sekarang ni tiada lagi email pembeli di eBay? Jika sebelum ini email pembeli eBay akan paparkan selama 14 hari tetapi kali ini tiada lagi email pembeli di eBay.Ianya memudahkan lagi untuk eBay untuk memantau segala aktiviti antara pembeli dan penjual....
Kepentingan aktifkan volume pricing di eBay

Kepentingan aktifkan volume pricing di eBay

Perasan tak kalau buat listing di eBay akan ada satu pilihan dibawah sekali iaitu volume pricing. Penting untuk anda tahu dan buat volume pricing ini kerana pembeli yang membeli dengan banyak akan lihat penjimatan yang mereka dapat. Untuk makluman mereka yang beli...

Sisi gelap eBay closed case without seller resolution

Sisi gelap eBay closed case without seller resolution

Dalam apa jua bisnes dan platform akan ada sisi gelap. Untuk artikel ini akan diterangkan mengenai closed case without seller resolution. Ianya terjadi apabila penjual dan pembeli tidak dapat kata putus dan eBay menjadi orang tengah untuk selesaikan permasalahan ini....

Pengesahan tidak perlu bayar cukai USA di PayPal

Pengesahan tidak perlu bayar cukai USA di PayPal

Apabila transaksi di Paypal melebihi $20,000 USD dan juga 200 transaksi, pihak PayPal perlu sahkan yang pemilik akaun PayPal itu tertakluk kepada undang-undang cukai USA ataupun tidak. Tiada apa-apa kesan yang akan terjadi. Hanya perlu sahkan sahaja. Jika tidak sahkan...

Ini yang perlu dibuat jika dapat order dari Rusia

Ini yang perlu dibuat jika dapat order dari Rusia

Jika dapat order dari pembeli dari Rusia, anda perlu hantar ke alamat pejabat. Bukannya ke alamat rumah sekiranya menggunakan khidmat kurier express. Apa yang akan terjadi jika menggunakan alamat rumah, barang yang telah sampai di Rusia akan dipulangkan balik. Kos...

Tiada lagi email pembeli di eBay

Tiada lagi email pembeli di eBay

Perasan tak yang sekarang ni tiada lagi email pembeli di eBay? Jika sebelum ini email pembeli eBay akan paparkan selama 14 hari tetapi kali ini tiada lagi email pembeli di eBay.Ianya memudahkan lagi untuk eBay untuk memantau segala aktiviti antara pembeli dan penjual....

Cara untuk halang pembeli dari beli barang eBay

Cara untuk halang pembeli dari beli barang eBay

Ada banyak sebab halang pembeli tertentu dari membeli barang yang dijual di eBay. Antaranya pembeli dari ner*ka. Beli hari ini, esok nak sampai. Selagi tak sampai selagi tu lah dia mesej. Pembeli tu ingat Malaysia ni sebelah rumah dia.Kalau yang guna kurier DHL...

Kenapa listing eBay tak muncul ataupun tak nampak?

Kenapa listing eBay tak muncul ataupun tak nampak?

Sudah buat listing di eBay tetapi tidak muncul listing itu di eBay. Apabila klik ke view item for sales tidak keluar paparan barang sudah disenaraikan di eBay.Ataupun apabila buat kajian dan intip jualan penjual lain, tidak muncul paparan barang yang dijual....

Apa beza antara view dan watchers di eBay?

Apa beza antara view dan watchers di eBay?

Penjual baru di eBay biasanya keliru antara view dan watchers. Apa itu view? Apa itu watchers di eBay?ViewOrang yang tengok listing eBay anda. Mereka mungkin tengok sekali sahaja. WatchersMenunjukkan ada orang ataupun bakal pembeli yang suka ataupun favourite listing...

Siapa sangka barang biasa-biasa pun boleh hasilkan USD

Siapa sangka barang biasa-biasa pun boleh hasilkan USD

Terkejut memang terkejut barang-barang yang biasa tengok, biasa nampak namun boleh jana pendapatan. Dalam USD tu. Duit United Kingdom GBP pun boleh dapat. Duduk di Malaysia je tapi boleh laku barang-barang ni di luar negara.Siapa sangka dengan menjual barang-barang...

Artikel Berkaitan